Pride flag – hejser I flaget i din virksomhed?

Pride flag – hejser I flaget i din virksomhed?

Igennem et halvt århundrede har vi fejret Pride måneden og Pride parader. Fejringerne er ekspanderet og begivenhederne  anerkendes nu af myndigheder og virksomheder over hele kloden.

Også flere og flere danske virksomheder, både offentlige og private, store som små, hejser hvert år Pride flaget for aktivt at kommunikere sin holdning til mangfoldighed og frihed, og retten til at være den, man er

Regnbueflaget

Det mest kendte Pride flag består i dag af 6 kulørte striber ovenpå hinanden. Det danner derved en regnbue, symbolet på håb. Regnbueflaget er det mest anvendte flag i forbindelse med Pride måneden og hylder alle personer, der er en del af LGBT+ bevægelsen.

 

Køb dit Pride flag her

Mere end 20 forskellige Pride flag

Men vidste du, at der i dag mange forskellige pride flag? Dette siger noget om, hvor mange identiteter, der falder under LGBT+ bevægelsen. Nogle undergrupper er mere synlige and andre og de mange flag design har til formål, at repræsentere alle de forskellige diskriminerede minoriteter i vores samfund.

Progress Pride flag

Det ikoniske Regnbueflag har historisk været det mest anvendte symbol på Pride overalt i Verden og er stadig det mest genkendte flag. Og det er derfor et godt valg hvis du ønske at flage fra din virksomhed.

Vi oplever dog at særligt ét design vinder indpas i Danmark: Progress Pride flaget

I flagets design kombineres farverne fra det originale  ikoniske regnbueflag flag med farverne sort, brun, lyseblå, pink og hvid. Sort og brun repræsenterer de marginaliserede LGBT+ personer, der er farvede eller dem, der lever med en AIDS/HIV diagnose, samt dem, der er døde af AIDS. Den lyseblå, pink og hvide farve symboliserer transkønnede.

Så når vi oplever, at flere virksomheder bestiller netop Pride Progress flaget, er det fordi de ønsker at rette fokus mod, at LGBT+ bevægelsens kamp for rettigheder og ændring af normerne ikke kan adskilles fra kampen mod for eksempel racisme og sexisme.

Særligt de danske virksomheder, der er internationale og derfor har ansatte fra flere lande eller opererer i flere lande, vælger Pride Progress flaget.

Med Progress Pride flaget kommunikerer du  i endnu højere grad ønsket om et mere inkluderende samfund, der favner og opløfter os alle. Så måske det også skal være jeres nye Pride flag?

 

Køb dit Pride flag her

 

Du skal ikke have særlig tilladelse til at flage med Pride flaget. Du hejser flaget hver dag i perioden fra 1. – 30. juni, som er global Pride month, og så kan du også anvende flaget i Pride ugen, som i år er 12.-20 august med Copenhagen Pride Parade 19. august.

 

Happy Pride 🏳️‍🌈

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *