Dannebrogsflag

Om Dannebrog

Dannebrog betyder “Danernes fane” og er verdens ældste nationalflag. Ifølge en legende faldt Dannebrog ned fra himlen d. 15. juni 1219. Flaget har været almindeligt brugt siden senmiddelalderen.

Man kan sige om Dannebrog, at det er danskernes flag. Ingen andre steder i verden tager befolkningen i den grad ejerskab over sit flag. Vi bruger Dannebrog på mange måder: I flagstangen, på bordet, ved sportsbegivenheder, på bilen, i kager og fødselsdagsboller, som guirlander, på juletræet, på servietterne, som hurraflag, vi vifter med, ved fødsel og død, ved glæde og sorg.

For mange danske virksomheder, er Dannebrogsflaget en del af deres brand, som symbol på gedigen dansk kvalitet.

I 2019 har Dannebrog 800 års jubilæum, og i den forbindelse indsamler vi historier om danskernes forhold til Dannebrog og de følelser flaget vækker. Læs mere om projektet ’Mit Dannebrog’ her: https://www.designflag.dk/om-flag/mit-dannebrog-2 .

Vil du vide mere om flagning med Dannebrog og god flagskik, finder du vores overskuelige e-bøger om emnet via dette link [indsæt link til ’Råd om flagning’] (vi arbejder på siden – link kommer snart!)

Kontakt os

Åbent 9-16

Tlf: 33 31 90 00

Mail: info@designflag.dk

Dannebrog vajer i vinden