Miljøvenlige flag – et klimavenligt valg!

Vi vil gerne hjælpe vores kunder til at træffe klimavenlige valg.

At være med til at præge både vores kunder og vores leverandører til at træffe bedre og mere miljøvenlige valg, giver for os virkelig meget mening, og er en del af vores egen rejse henimod at blive en grønnere virksomhed. Og selvom vi stadig har en lang rejse foran os, er vi i fuld gang og godt på vej.

Med vores nyeste flagprodukt, STRONG tilbyder vi vores kunder meget mere holdbare flag end hidtil. Flagenes længere levetid betyder, at du skal skifte dem sjældnere og at I bruger færre flag. Det er godt! Både for din bundlinje og for miljøet. STRONG tilbyder vi endda i en recycled version, hvor op til 100% af polyesterfibrene i flagdugen består af genanvendt plast og polyester. Det føles rigtigt!

Vores trykte flag er fremstillet i Europa, primært i Norden. Det betyder, at flagenes rejse fra produktion og ud til kunden ikke er så lang. Vi vælger altid vejtransport og undgår derved både fly- og skibsfragt. Vi stiller krav til vores leverandører om, at flagdugen, der indgår i fremstillingen af flagene, også er fremstillet i Europa, og så vidt muligt er miljøcertificeret.

Vores allernyeste tiltag i rejsen mod at være grønnere er vores take-back ordning, som kort fortalt går ud på, at vi tilbyder vores kunder at tage de gamle flag retur. I første omgang vil vi sørge for at affaldssortere de gamle flag korrekt, efter at vi har afmonteret eventuelt genanvendelige dele, såsom flagkrogene. Næste skridt er, at vi leder efter muligheder for at upcycle og eller recycle flagene, som led i et cirkulært koncept.

Står din virksomhed også midt i en grøn omstilling?

Tag fat i os hvis du også synes det giver mening med grønnere flag.

 

5 flagdage, du ikke vil misse

Juni er den måned på året, der, sammen med april, har flest officielle flagdage. Ikke færre en fem flagdage, disker juni måned op med. Er du glad for at flage og har du en flagstang i haven har du altså al mulig god grund til at læse med her.

 

Grundlovsdag

Den første flagdag i juni er 5. juni på Grundlovsdag. Med Grundlovsdag markerer vi vedtagelsen af den første danske grundlov, som blev underskrevet d.  5. juni 1849.  I hele landet sætter vi den dag fokus på demokratiets betydning for Danmark. Grundlovsdag er det tætteste vi kommer på at have en nationaldag, og Dannebrogsflaget hejses i det ganske land, både fra statens bygninger og fra mange private haver og virksomheder.

Fødselsdag i Kongehuset

Alle kongelige fødselsdage er officielle flagdage, og den anden flagdag i juni er 7. juni. Det er nemlig  HKH Prins Joachims fødselsdag

Pinsedag

Den tredje flagdag i rækken er Pinsedag, d. 9. juni. Pinsen er oprindeligt en jødisk tradition hvor man fejrer afslutningen på Påske. For jøderne er pinsen også en høstfest der kaldes Kornhøstfesten og jøderne fejrede oprindeligt pinsen med valfart til Jerusalem, og den helt store fest fandt sted ved Templet. Men Pinsen er også en kristen tradition. Kirken overtog festen og gav den sit eget indhold ved fejringen af, at Helligånden kom til jorden for at guide Jesus disciple og for at skabe tro, håb og fællesskab. Pinsen er med andre ord Kirkens fødselsdag og en af de kirkelige flagdage

Dannebrogs fødselsdag

Den fjerde flagdag i juni er 15. juni. Det er en særlig flagdag, hvor vi både markerer Valdemarsdag, som er Dannebrogs fødselsdag, og Genforeningen, hvor vi fejrer Sønderjyllands (Nordslesvigs) overgang fra tysk til dansk herredømme 15. juni 1920. I år er der en ekstra god grund til at hejse flaget 15. juni. Det er nemlig Dannebrogs 800-års jubilæum.

Grønlands Nationaldag

Den femte, og sidste, flagdag i juni er 21. juni., hvor det er Grønlands Nationaldag. I Danmark hejser vi i den anledning Grønlands flag Erfalasorput, for at hylde Grønland, og for at markere og fejre vores fælles historie og stærke bånd i rigsfællesskabet.

Sådan! nu er du opdateret på de kommende flagdage.

SKAL jeg flage?

Med mindre du arbejder med ansvar for flag i en statslig virksomhed, er du ikke forpligtet til at flage. De officielle flagdage er dage, hvor staten er forpligtet til at flage fra alle dens bygninger. Det betyder, at private virksomheder, organisationer og personer ikke skal, men gerne flage. Og mange benytter lejligheden til at hejse Dannebrog og gøre dagen lidt festligere.

Hvordan husker jeg flagdagene?

Vil du gerne flage på de officielle flagdage kan vi anbefale vores gratis app “HUSK FLAGET”. Du finder app’en i App Store og Google Play. Download app’en fra App Store her: HUSK FLAGET

Ved at tillade push-notifikationer vil du modtage beskeder fra os, hvor vi minder dig om flagdagene.

En god app (hvis vi skal sige det selv) hvis du arbejder som flagansvarlig i en statslig virksomhed, eller, hvis du bare er glad for Dannebrog, og gerne vil huske alle de danske flagdage.

 

Er dit flag slidt og trist?

Trænger dit flag til en udskiftning? Køb et nyt flag lige her: SHOP

På ganske kort tid kan du være klar til at gå juni måned i møde, og fejre Dannebrogs 800-års jubilæum med et funklende nyt Dannebrogsflag.

 

 

 

slidt flag

5 tips til hvordan du undgår ødelagte flag og flagstænger

Når vejrudsigten byder på dårligt vejr og DMI varsler vindstød af stormstyrke er det tid til at tænke på, hvordan du undgår skader på flag og flagstænger. Det er ærgerligt at møde på arbejde mandag morgen og konstatere, at flagene er fløjet væk, eller endnu værre, at flagstængerne er blæst skæve, eller endda helt væltet. Jo, der skal da en del vind til at vælte en flagstang, men det sker. Og samme tip gælder selvfølgelig hjemme i haven, men der hænger flaget oftest ikke oppe i døgndrift, som hos din virksomhed.

Her får du 5 tips til at undgå skader på flag og flagstænger.

# 1

Hold øje med vejrvarslerne. Hvis der varsles vindstød i nærheden af stormstyrke skal du ikke have flag i flagstængerne. Tag flagene ned. Det er den nemmeste måde at undgå skader på både flag og flagstænger under stormvejr. Og den billigste! Selv gode kvalitetsflag holder næppe til en storm.

# 2

Når du har taget flagene ned er det vigtigt at du surrer flaglinen godt fast til flagstangen, så ikke vinden fanger linen og får den til at blæse omkring.

# 3

Er der lagt op til en storm af de værre bør du også efterspænde boltene i flagstangens fundament. De fleste flagstænger i dag er i glasfiber, og sidder monteret i et beslag, hvor man nemt kan vippe dem, når de skal lægges ned. Vippebeslaget er monteret med bolte i et betonfundament. Tjek og spænd!

# 4

Sørg for, at flag og flagstang passer sammen størrelsesmæssigt. Et for stort flag er en hård belastning for flagstangen, og risikoen for brud, eller at den blæser skæv ved hårde vinde, er større, end hvis flag og flagstang passer sammen. Flagets højde bør være en femtedel af flagstangens højde, og for højkantflag en tredjedel. Se mere her om størrelsesforhold. Se mere om størrelser her: https://www.designflag.dk/om-flag/raad-om-flagning/

# 5

Du kommer langt med generel vedligeholdelse af flagstængerne. En mørnet flagline knækker let i en storm, og selv et helt nyt flag kan nemt rives itu, når det hænger der og dingler for enden af flaglinen (hvis du alså ikke fulgte # 1, og tog flagene ned inden stormen). Ærgerligt! -især, hvis du har investeret i ekstra gode kvalitetsflag. Så tjek flaglinerne regelmæssigt. Få fx. en vane med et eftersyn hvert forår.

SÅDAN! Nu er du rustet til en stormfuld årstid uden skader på flag og flagstænger.

 

Skulle uheldet alligevel være ude kan vi hjælpe!

Kontakt os på tlf.: 3331 9000 eller via kontaktformularen her: https://www.designflag.dk/kontakt/

Og et ekstra tip: i nogle tilfælde dækker din forsikring en ødelagt flagstang, så tjek med dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude.

 

 

 

halv stang, dannebrog, langfredag, sorg

Sådan flager du på langfredag!

Den næste flagdag er langfredag, d. 30. marts. Det er en officiel flagdag, hvor Danmark flager på halv stang. Men hvad gør du, hvis Moster Oda fylder 70, eller, der er en anden festlig begivenhed at fejre, samme dag? Læs her, hvordan du flager korrekt på langfredag.

Først: Ja, du kan sagtens hejse flaget helt til tops på langfredag, hvis du har en festlig begivenhed, du vil markere.

Hvordan vi flager i Danmark er ikke bestemt ved lov. Men der er en række regulativer samt traditioner, der tilsammen skaber nogle kutymer for flagning.

Langfredag er en kirkelig flagdag, hvor flaget hejses på halv stang, for at markere dagen, da Jesus Kristus døde på korset. Du vil derfor se, at alle offentlige bygninger flager på halv stang. Men skal du fejre en rund fødselsdag, et sølvbryllup eller en anden festlig begivenhed, går dette forud for den kirkelige flagdag.  Og der er ikke noget forkert i, at hejse flaget helt til tops og gøre din dag ekstra festlig med Dannebrogsflag.

Offentlige virksomheder skal flage på halvt

Som privat borger kan du altså sagens hejse flaget til tops på langfredag, men det forholder sig anderledes for offentlige virksomheder. Her har du ikke noget valg, heller ikke selv om du har noget at fejre. Er du flagansvarlig for en offentlig bygning, er det derfor vigtigt, at huske at flage på halv stang langfredag.

 Hent vores gratis app Husk Flaget. Find den i App Store og Google Play

Hvis du skal flage på halv stang

For nylig flagede hele Danmark på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død. Her var alle offentlige bygninger pålagt at flage på halvt, mens der samtidig var mange civile, der også flagede på halvt. Men hvordan hejser du egentlig flaget på halvt?

Når du skal flage på halv stang, skal du starte med at hejse flaget til tops i et roligt tempo. Der lader du flaget være i nogle få sekunder, inden du haler flaget ned på halv stang. Underkanten af flaget skal være halvvejs nede på stangen. Når flaget igen skal tages ned, skal du altid starte med at hejse flaget til tops igen, vente i værdighed i nogle få sekunder, og først derefter haler du flaget ned, stille og roligt.

Vil du gerne huske alle de officielle flagdage vil jeg anbefale vores gratis app Husk Flaget. I appen finder du en flagkalender med alle de officielle flagdage, flere gode råd om flagning, og du har også mulighed for at få en påmindelse op til en flagdag. Du finder appen i App Store og Google Play.

Jeg håber du kan bruge ovenstående råd. Del gerne med en ven.

 

8 TIPS TIL DESIGN AF DIN NYE ROLL-UP

En Roll-Up er et effektivt medie, når du har et budskab du gerne vil ud med. Og et vigtigt redskab, hvis du gerne vil skille dig ud og gøre dig synlig på udstilling, messe eller til en event.

Og, den kan være en stor hjælp til at skabe synlighed omkring en kampagne i din forretning.

En god Roll-Up vil give dig synlighed og få dit budskab ud over rampen, hvis den designes korrekt.

Her kommer 8 tips til design af en god og effektiv Roll-Up

 1. Hvem er målgruppen? Som med alle andre marketing tiltag, skal Roll-Up’en passe ind i din kommunikationsstrategi. Tænk over hvem din målgruppe er. Og tænk over, hvad der får din målgruppe til at læse dit budskab.
 2. STOP-OP-OG-SE-HER effekt. Hvis du har brug for at folk stopper op og læser budskabet har du brug for en STOP-OP effekt. Det kan du eksempelvis gøre ved at skrive STOP! eller SE HER! og skriv det med STORT. Du må gerne “RÅBE”.
 3. Logo i toppen. Sørg også for at have dit logo i toppen. Det er vigtigt at have dit hovedbudskab i øjenhøjde. Hvad enten det er dit logo, dit slogan eller et billede af dit produkt, så tænk over, at det skal stå et sted, hvor det er mest synligt for den, der går forbi. Tænk i det hele taget oppefra og ned og fra venstre til højre. Modtageren er vant til at læse fra toppen og ned og fra venstre mod højre.
 4. Less is more! Husk, at det er begrænset hvor meget information modtageren kan nå at opfatte i forbifarten. Så begræns ordene, skriv enkelt og præcist og husk på, at uddybende information kan leveres af dit salgspersonale, med flyers eller måske på dit website.
 5. God læsbarhed! Brug store og letlæste skrifttyper, fx. Arial og Tahoma. Brug ikke skrifttyper med seriffer, som for eksempel Times New Roman. Skriftstørrelsen afhænger af den afstand budskabet skal læses fra. En huskeregel er, at ved en afstand på 1 meter skal teksten være 1 cm høj, på 10 meters afstand skal den være 10 cm høj.
 6. Billeder. Billeder er gode at have på din Roll-Up. Det giver et godt blikfang og forstærker dit budskab væsentligt. Men det er VIGTIGT at billederne har en god kvalitet. Altså, at det er gode billeder og at de har den nødvendige opløsning (tjek med trykkeriet). Har du ikke selv gode billeder findes der flere god billede-databaser, hvor du kan få gratis billeder, fx. https://pixabay.com
 7. Farver. Farver er at andet middel til et godt blikfang. Farver kan virkelig hjælpe dig til at blive synlig. Særligt rød og orange er gode til at fange opmærksomheden. Undgå gul og hvid sammen, da det er svært at læse på afstand. Også ved valg af farver gælder “Keep it simple”. Undgå for mange farver og sørg for, at de farver, du anvender passer til dit logo og den grafiske profil, din virksomhed har.
 8. CALL-TO-ACTION! Husk at inkludere et call-to-action. Hvad ønsker du modtageren skal gøre? For eksempel  “Læs mere på vores website”, “Tag en brochure”, “Mød os på  Facebook”, “Skriv dig op til vores Nyhedsbrev”, og lignende. Og sørg også for, at dine kontaktinformationer er med på banneret, for eksempel webadresse, social medie links, såsom Twitter eller Facebook, virksomhedsadresse og telefonnummer, eller i det mindste én af disse informationer. Kontaktinformationer er gode at placere i bunden af Roll-Up’en. Men de skal være lette at læse og nemme at finde.

Der er mange meninger om hvordan den perfekte Roll-Up bør se ud. Hvis du følger ovenstående råd kan du være sikker på, den vil fungere. Sæt også dit eget præg på den, det er vigtigt du selv kan lide den.

Tak fordi du læste med!

Har du kommentarer modtager vi dem med kyshånd. Videresend gerne de 8 tips til en ven, du tror vil være interesseret.

Er din flagstang klar til efteråret?

Efteråret banker på. Faktisk ER det i teorien allerede efterår. Men de sidste par ugers fantastiske vejr har på lykkeligste vis fået os til at glemme ALT om det nært foranstående regn og rusk.

Har du en flagstang foran din virksomhed (eller hjemme i din have) er det nu du skal forkæle den lidt. For vi kommer nok ikke udenom en periode med nedbør og kraftig vind!
Her får du et par gratis tips!

1) Læg flagstangen ned

Boltene på vippebeslaget løsnes og du kan nu vippe stangen og lægge den ned. Det er praktisk med en hjælpende hånd, særligt hvis flagstangen er over 8 meter.

2) Vask og voks

Vask flagstangen i sæbevand. Er flagstangen grøn af alger kan du bruge samme rensemiddel som til en båd. Lad flagstangen tørre og behandl den herefter med voks. Har du en flagstang af træ skal du vedligeholde den ved at slibe den og give den en ny omgang maling eller olie

3) Udskift line og andre smådele

Gennemgå line, flagknop og lineholder for slidtage eller brud. Udskift – hvis nødvendigt.

4) Hejs et nyt flag

Nu er flagstangen fin igen og klar til et nyt flag. Har du ikke flere flag på lager (eller er dit Dannebrogsflag slidt og laset), så bestil nye hos din flagleverandør.

God fornøjelse og godt efterår 😉

Udenlandske flag – hvor store skal de være i forhold til Dannebrog?

Kender du det? – På din arbejdsplads skal I have besøg af en samarbejdspartner fra udlandet. I vil gerne tage godt imod og I vil naturligvis hejse flaget fra det land hvorfra gæsten kommer.

Men hvordan er det nu lige det er med de udenlandske flag? Er der ikke noget med at de udenlandske flag ikke må være større end Dannebrog? 

Forleden dag fik jeg en mail fra én af vores gode kunder (en stor dansk virksomhed). Hun havde bestilt en masse nationalflag, som virksomheden bruger, når de får besøg af gæster fra udlandet. I mailen stod:

” Hej Majbritt – nu har jeg åbnet kasserne med flag og har et par spørgsmål: Vores Dannebrog er 246×325 cm, dvs. de udenlandske nationalflag jeg har bestilt skal passe sammen med Dannebrog, hvorfor har vi fået flag, der er større end Dannebrog?”

Spørgsmålet er yderst relevant. For, som den skarpe læser måske ved,  må det udenlandske flag ikke være større end Dannebrog.

Min kunde her er bestemt ikke den første, der spørger. Så her følger lidt forklaring:

Alle nationalflag har sin egen proportion. Dannebrogsflaget har proportionen 3:4, dvs. hvis flaget er 150 cm højt er det 200 cm langt. Denne proportion er særlig for Dannebrogsflaget, ligesom den røde farve og det hvide kors også er særligt. Sammenligner du Dannebrog med f.eks. USA’s Stars and Stripes, vil du opdage, at dette flag er 1:2, dvs. det er dobbelt så langt som det er højt. Hvis højden er 150 cm er det altså 300 cm langt. EU flaget har proportionen 2:3, ligesom mange af de europæiske flag i øvrigt. Schweiz er med sine 1:1 helt kvadratisk for ikke at tale om Nepal, som har en ejendommelig facon.

Alle de forskellige proportioner gør det til lidt af en udfordring at flage med flere flag på én gang. De fleste vil gerne have symmetri. Men de er ikke symmetriske, i hvert fald ikke hvis flagene er produceret ifølge det enkelte lands foreskrifter for deres flag! Vi fremstiller flagene med ens længde, og lader højden variere. På den måde får det et pænt og ensartet udtryk, når der står en hel flagallé med flag i alle verdens farver. Det er ikke noget problem med ens længde, så længe der er tale om de nordiske flag og de fleste europæiske. For der er ikke så stor forskel i proportionerne i forhold til Dannebrog. Men det er der derimod med fx. Stars and Stripes eller Union Jack.

Og derfor var der et USA 350 cm med i kassen til kunden, selvom de fleste andre flag var 325 cm. For hvis USA flaget var 325 cm i længden ville det kun være 150 cm i højden, mod Dannebrogs 244 cm. Og det vil syne alt for småt, når det hænger ved siden af Dannebrog.

“Men vil det sige, at det ikke gør noget at det er større end Dannebrog?” skrev kunden tilbage.

Det kan godt være det er længere, men hvis du kigger på kvadratmeterfladen er det 6,13 og Dannebrog er 7,93, så det er ikke større. Og når det hænger i flagstængerne 12 m. oppe i luften vil det slet ikke syne større.

Skal din virksomhed flage med udenlandske flag, og er du i tvivl om noget, er du til hver en tid velkommen til at kontakte mig på mkr@designflag.dk eller du kan smide en kommentar til artiklen her, så svarer jeg.

Justitsministeriet har også en god og informativ hjemmeside omkring flagning med udenlandske flag: http://www.justitsministeriet.dk/arbejdsomr%C3%A5der/flagning/udenlandske-flag

FORÅRSKLAR FLAGSTANG – SÅDAN GØR DU!

Rengøring af flagstangen – sådan gør du!

Rengøring af flagstangen er ikke så svært – læs her, og få en tjekliste til, hvordan du får en forårsklar flagløsning.

Flagstangen er typisk placeret foran kontorbygningen og logoflagene indgår som del af en samlet skiltning og branding af virksomheden. Derfor er det vigtigt, at flagene fremstår indbydende og i fin stand. Akkurat ligesom græsset skal være klippet og vinduerne pudsede!

Det vil sige: rene flagstænger og (forholdsvist) nye flag!

Med foråret kommer også varme og lys. Og det er nu ganske tydeligt, hvad efterår og vinter har efterladt af snavs, skimmel og alger på de før så skinnende hvide flagstænger.

Læs med her og få opskriften på en flot flagløsning.

Rengøring af Glasfiberflagstænger.

Glasfiberflagstænger er meget nemme at rengøre. Når du har fået flagstangen ned at ligge (er det en høj flagstang får du sikkert brug for et par ekstra hænder til at lægge stangen ned) vasker du den med varmt sæbevand. Du kan anvende en klorinblanding først, for at komme eventuelle alger til livs. Hvis flagstangen er udsat for et kraftigt algeangreb, kan du bruge samme rensemiddel, som man bruger til glasfiberbåde. Alternativt kan du smøre flagstangen ind i brun sæbe. Lad sæben virke et par timer og vask derefter af.

Når flagstangen er ren og tør er det en god idé at smøre den ind i bilvoks. Bilvoksen giver flagstangen en flot og beskyttende overflade og den bliver mere modstandsdygtig overfor alger og snavs.

Vi anbefaler at glasfiberflagstænger rengøres en gang årligt.

PS! Vil du gerne slippe for at lægge stangen ned kan man købe en flagstangsvasker. Flagstangsvaskeren hejses op og ned ved hjælp af flaglinen på samme måde, som du hejser et flag. Den tilsluttes enten vandslange el. 5 liters trykpumpe. For bestilling af flagstangsvasker, klik her https://www.designflag.dk/kontakt/

KLIK på linket og få en TJEKLISTE

Rengøring af flagstang

Udskiftning af line og andre smådele.

Hvis flaglinen er blevet beskidt kan du tørre den af med en fugtig klud. Hvis den er slidt eller mørnet er det på tide at skifte den, inden den knækker.

Et tip til udskiftning af line, uden at flagstangen ligger ned: du fjerner plastkrogen, hvis der er sådan en i flaglinen. Derefter sætter du den gamle line sammen med den nye ved hjælp af gaffertape. Sørg for, at der er en fin og præcis samling. Når enderne er forbundet trækker du den nye line op gennem øskenen på flagknoppen. Denne metode vil fungere hos de fleste. Hvis det ikke lykkes, er der ikke anden udvej end at lægge stangen ned.

Tjek også, at flagknop, lineholder og evt. plastkroge er intakte. Er der brug for udskiftning, kan det bestilles som reservedele for små beløb.

Rengøring af Træflagstænger.

Hvis du har en træflagstang kan du vaske den med sæbevand eller grundrens. Når den er tør, er det tid til efterbehandling. Er din træflagstang blot grundbehandlet bør du give den træbeskyttelse eller male den med vandbaseret acrylmaling. Er din flagstang i forvejen hvidmalet kan du give den en tur med en strid børste og evt. spartle større revner med acrylspartelmasse. Når spartelmassen er tør kan du give den et nyt lag hvid maling. Efterse knop, line og lineholder og skift, hvis det har skader.

Vi anbefaler at træflagstænger rengøres og vedligeholdes hvert andet år.

Tilbage er kun at ønske god arbejdslyst og god fornøjelse med din næsten nye flagstang!

reklameflag

Reklameflag, gode tips til designet

Din virksomhed skal have sit eget reklameflag. Men du har aldrig før tænkt på, hvordan man laver det eller hvordan det skal se ud.

Kender du det? Så læs med her og få gode tips til, hvordan du designer et smukt logoflag.

Din virksomhed har fået en vis størrelse og tiden er inde til at få lavet virksomhedens eget flag, logoflag eller reklameflag

Flaget signalerer hvad I hedder, hvor I bor og hvad I står for. Udover at være en form for vejviser kan reklameflaget noget andet og mere: det signalerer, hvordan I ser ud ved at eksponere jeres logo, og sammen med de øvrige omgivelser er flaget jeres ansigt udadtil. Flaget er med til at give omverden et førstehåndsindtryk af, hvem I er og hvad I står for. Derfor er det vigtigt, at flaget har det rette design.

Hvilke overvejelser bør du gøre dig, inden du beslutter dig for flagets udseende? Læs med her og få vores ekspertviden.

Flagets design kan deles op fire kategorier:

 1. Hvilken form skal flaget have?
 2. Hvor stort skal flaget være?
 3. Hvad skal være på flaget?
 4. Hvilket materiale vil være egnet?

 

Hvilken form skal reklameflaget have?

Det første du skal tage stilling til er formen. Skal det være et traditionelt flag i bredformat, også kaldet “flagformat”? Langt de fleste logoflag har denne form.

Eller skal det være et højformat flag? Mange nyere flag har dette format.

Du kan også vælge et trekantet flag, -en  vimpel, eller rettere en stander, som en bred vimpel hedder. Dette format bruges bl.a. af sejlklubber,  som alle har sin egen stander med klubbens logo. Også flere af vores store rederier anvender standeren, tænk blot på A.P Møller.

Det kan være du har præference for et af formaterne, men det er også en god ide at kigge på hvilket logo/budskab der skal på flaget. I nogle tilfælde er valget oplagt, hvor logoform og flagformat matcher godt. Består logoet fx af et meget langt firmanavn, vil det nok egne sig godt til at stå på højkant i et højformatflag.

I valget af flagformat skal du også være opmærksom på, at der kan være en begrænsning i forhold til, hvor meget plads der er rundt omkring flagstangen. Står flagstangen tæt på en bygning, i en række eller ø af flere flagstænger? I nogle tilfælde er der ikke meget plads, og højformatflaget vil være det eneste format, der er plads til. Med mindre der er mulighed for at flytte flagstangen eller montere en ny. Men så bliver det straks mere omfattende.

Hvor stort skal reklameflaget være?

Flagets størrelse afhænger af hvor høj flagstangen er. Afhængig af flagformat er der følgende tommelfingerregler:

Bredformatflag – højden på flaget skal være 1/5 del af flagstangshøjden

Er flagstangen 10 m høj skal flaget være 2 m. højt.

Højformatflag – højden på flaget skal være mellem 1/3 del og 1/2 af flagstangshøjden – afhængig af bredden på flaget.

Er flagstangen 10 m. høj kan flaget fx.være 330 x 110 cm. Men er flaget fx 500 cm bør det ikke være bredere end 75 cm. Hvis flaget er overdimensioneret i forhold til flagstangen ser det ikke blot forkert ud, det belaster også flagstangen kraftigt og du risikerer at den knækker.

Stander – længden på standeren skal være 1/3 del af flagstangen.

Er flagstangen 10 m. høj skal standeren være 110×330 cm lang.

Proportionerne i flagene, uanset format, skal nøje afstemmes i forhold til logo/budskab, så det ser harmonisk ud.

Hvad skal være på reklameflaget?

Det bedste råd her er: “Keep it simple”. Man bør tænke på, at flaget er et medie i bevægelse og er dermed ikke nær så læsbart, som fx et skilt. Flaget egner sig derfor godt til gengivelse af logo, som er let genkendeligt. Og det egner sig mindre godt til længere tekst-budskaber, som fx. webadresse, telefonnummer og lignende. Så lad telefonnummer og webadressen stå på skiltet og visitkortet – ikke på flaget.

 

Og hvad med farverne? Farven afhænger af flere ting. Er der fx retningslinjer for brugen af jeres logo, der skal overholdes? I mange logo-manualer har man på forhånd taget stilling til flagdesign. Eller man har besluttet en farvekode for sit logo, og om dette må gengives i negativt eller gråtoner mv. Har man en logo-manual bør den overholdes.

Har man ikke defineret det på forhånd, er der nogle retningslinjer, du kan følge:

Hvilke farver anvender virksomheden på andre medier?

Hvilke farver anvendes på virksomhedens webside?

Hold farvevalget ensartet og værn om logoet. Så opnår du den bedste genkendelighed.

I farver er der også meget symbolik. Det er fx ikke uden grund at mange virksomheder har valgt et blåt logo. Blåt symboliserer troværdighed. Læs mere om farvers symbolik her: farvesymbolik

Skal flaget have hvid bund eller farvet bund? Det kridhvide flag er smukt, når det er nyt (og hvidt). Det bliver hurtigt gråt, og du skal være forberedt på at udskifte flagene lidt oftere, når du vælger et hvidt flag. Et flag med en bundfarve vil se friskt ud i længere tid. Nogle kører med begge slags, og har fx. 3 flag hængende ved siden af hinanden. 2 med hvid bund (fx, hvidt med blåt logo), og et med farvet bund (blåt med hvidt logo).

Logostørrelse og placering: Logostørrelse og -placering i flaget er meget individuelt. De fleste vælger et midtplaceret logo, der fylder 70-75% af flaget. Det er vigtigt at der er noget “luft” i kanten, da flaget slides fra den dag det hejses i flagstangen. Så de yderste centimeter i flaget kan sagtens slides væk indenfor de første par måneder. Nogle vælger af samme grund at placere logoet lidt længere mod venstre, således at der er lidt mere luft til slid i højre side.  Er det højformat skal du også tage stilling til om logoet skal læses nedefra og op, eller oppefra og ned. Der er ingen regel for det, men der er en tendens til, at de fleste vælger at læse logo nedefra og op, og logoet har dermed “toppen” ind imod flagstangen.

 

Reklameflag – hvilket materiale vil være egnet?

Der findes efterhånden en del forskellige materialer på markedet, du kan vælge mellem. Dette er affødt af de forskellige trykmetoder, der er fulgt med den teknologiske udvikling. I dag er det således muligt, at producere bare et enkelt flag til en overkommelig pris, ved hjælp af digitalt print. Derfor kan man sagtens anskaffe sig et flag til sin virksomhed, selvom man blot er en lille virksomhed med et begrænset budget. Men som med alt andet hænger pris og kvalitet sammen. Da det endnu ikke er muligt at printe digitalt på “rigtig” flagdug, anvender man en tyndere stoftype kaldet strikket polyester, eller “knitted”. Resultatet bliver flot, men flaget er ikke nær så slidstærkt, som hvis det var trykt på vævet polyester, eller “spunpolyester”, hvor man udelukkende anvender den serigrafiske trykmetode. Du skal derfor overveje hvor lang tid du ønsker flaget skal holde. Er det blot en måneds tid til en kampagne? Eller er det 24/7 året rundt?

design flag laver gratis flagdesign til kunderne. Vi har mange års erfaring i at designe smukke flag til virksomheder. Og vi hjælper gerne helt fra begyndelsen.